Piller mot Flått

flatt-piller

Tilfeller av flåttbitt og flåttbårne sykdommer blir hyppigere i perioden fra mai til september. Derfor i denne perioden, rådes folk til å kjøpe piller mot flått og å ta forebyggende tiltak. Disse tiltakene omfatter bruk av myggmidler (frastøte flått) og acaricider (lamme og drepe flått).

Folk rådes til å unngå parker og skogsområder med høyt gress eller å kle seg på en måte som skjuler åpne områder av kroppen. Et flåttbitt er ikke smertefullt, slik at en person merker ikke umiddelbart nærværet av en flått på kroppen.

Men å bli bitt av en flått, kan infisere en person med alvorlige sykdommer, som for eksempel Babesiose, Ehrlichiose, Rocky Mountain flekkfeber, flått lammelse, Lyme-borreliose og Tularemi. Hvis en person blir bitt av en flått, bør man ikke ha hastverk med å kjøpe piller mot flått. Først må man fjerne flåtten forsiktig.

Dette bør gjøres ved hjelp av pinsett, eksperter anbefaler ikke å behandle flåtten på noen måte, da dette kan føre til at flåtten setter inn mer farlige bakterier (hvis det er noen) inn i såret.

Etter at pasienten har fjernet flåtten, bør insektet tas i en pilleflaske og sendt til analyse hos en spesialisert medisinsk institusjon, hvor type flått og om det er en transportør av de bakterier som forårsaker sykdommer bli bestemt.

Først etter resultatene av denne testen, kan pasienten kjøpe effektive piller mot flått. Vanligvis blir alvorlige former for flåttbårne sykdommer behandlet med antibiotika. Pasienter, som har begynt å bruke antibiotika i de tidlige stadier av sykdommen, vil raskt være på bedringens vei.

De mest effektive pillene mot flått anses å være Doxycycline. Dette antibiotikum er brukt i behandlingen av anaplasmose og ehrlichiose. Derimot er Doxycycline kontraindisert hos gravide kvinner og barn under 8 år.

I dette tilfellet er pasientene anbefalt å kjøpe piller mot flått som selges under det generiske navnet Amoxicillin. Disse pillene skal tas 3 ganger om dagen uten å redusere anbefalt terapeutisk dose. Hvis fordelen av å bruke Doxycycline rettferdiggjør risikoen, anbefaler American Academy of Pediatrics bruk av Doxycycline antibiotika hos barn i alle aldre.

Babesiose er vanligvis kurert med antibiotika (Clindamycin) i kombinasjon med Kinin (tilsvarende anti-malaria-medikamenter). Flåttbårne sykdommer begynner ofte som en influensalignende sykdom og kan raskt utvikle seg til mer alvorlige sykdommer.

Hvis pasienten opplever hodepine, muskelsmerter, utslett og feber etter å ha blitt bitt av en flått, bør han umiddelbart kjøpe piller mot flått online for forebyggende tiltak. Mange nettapoteker tilbyr rask levering av RX og reseptfrie legemidler; på nettapoteker, er prisene på piller mot flått lavere enn på vanlige apoteker.

Før å kjøpe piller mot flått, anbefales pasienten å bli kjent med indikasjoner og kontraindikasjoner mot bruk.