Tabletter mot svette

svette-piller

Svette er en naturlig og viktig fysiologisk prosess. Svette er involvert i reguleringen av kroppstemperaturen og svette i varmt vær eller i en praktisk situasjon er en naturlig reaksjon av kroppen.

Overdreven svetting (hyperhidrose) er ofte en grunn for komplekser og ubehagelige situasjoner. Personer som lider av hyperhidrose mener at hvis de kjøper piller mot svette, vil de løse problemet med svetting.

Det bør bemerkes at spesielle medikamenter mot overdreven svetting ikke eksisterer derfor blir det brukt antidepressiva, iontoforese, injeksjoner med botulinum toxin (Myobloc, Dysport, Xeomin) og kirurgisk behandling brukes til å behandle hyperhidrose.

Det finnes lokalisert og generalisert hyperhidrose. Lokalisert hyperhidrose forekommer hovedsakelig på overflaten av kroppen, som for eksempel på hodet, hender, føtter og armhuler. Denne typen hyperhidrose oppstår hos friske mennesker uten åpenbar grunn, og manifesterer vanligvis i barndommen eller i puberteten.

En av de viktigste faktorene som bidrar til utvikling av lokalisert hyperhidrose er følelsesmessig stress. Å behandle lokalisert hyperhidrose hos pasienter som lider av depresjon, blir antidepressiva – som Prozac og Valium foreskrevet.

Pasienter kan kjøpe Prozac og Valium piller mot svette med resept på ethvert apotek. Forbrukerne rådes nøye å lese instruksjoner og kontraindikasjoner til bruk av antidepressiva før de kjøper piller som et middel mot svette.

Kliniske studier har vist at ved behandling av lokalisert hyperhidrose, hjelper orale antikolinergika raskt for å redusere overdreven svetting.

På grunn av off-label bruk av antikolinergiske midler, som for eksempel Pamine (metskopolamin), Robinul (glykopyrrolat), Cogentin (benztropin Mesylate), Ditropan (Oxybutynin), kan pasientene redusere overdreven svetting.

Pasienter kan kjøpe antikolinergiske medikamenter mot svette med resept på apoteker. For å behandle lokalisert hyperhidrose uten bivirkninger, finn ut kontraindikasjoner mot bruk og hvilken terapeutisk dose av stoffet man trenger før man kjøper piller mot svette.

Generalisert hyperhidrose er en kraftig svetting over hele kroppsoverflaten, og denne type hyperhidrose er hovedsakelig forårsaket av andre sykdommer. De hyppigste årsakene til generalisert hyperhidrose er endokrine lidelser, nevrologiske lidelser, ondartede svulster, ulike forgiftninger og infeksjoner.

Vanligvis er generalisert hyperhidrose observert hos voksne. Pasienter bør være klar over at generalisert hyperhidrose er et symptom på ulike alvorlige sykdommer. Derfor anbefaler eksperter pasientene å ta hensyn til plutselige anfall av hyperhidrose, og gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å kjøpe piller mot svette i tilfelle av hyppig overdreven svetting.