Modafinil i Norge

modafinil

Modafinil – er et stoff som brukes til å eliminere symptomer på narkolepsi – overdreven søvnighet på dagtid. Innbyggere i Norge opplever overdreven søvnighet kan kjøpe Modafinil å holde seg våken.

Narkolepsi – er en sjelden sykdom i nervesystemet preget av overdreven søvnighet på dagtid og plutselige søvnanfall, som er vanskelig å motstå. Det er umulig å helt bli kvitt narkolepsi, men bruk av visse medisiner kan redusere alvorlighetsgraden og antall symptomer.

Den mest effektive klasse av legemidler som brukes i narkolepsi anses analeptics. Modafinil hører også til denne gruppen. Modafinil aktiverer sentrene av medulla oblongata og noen deler av nervesystemet.

Modafinil effekter for å eliminere symptomer på narkolepsi er primært rettet mot stimulering av pust og puls. Modafinil toner pustesenteret i hjernen å gjøre det arbeidet. Det er, er Modafinil en direkte stimulerende nerveceller i luft sentrum.

Modafinil absorberes godt; maksimal plasmakonsentrasjon nås etter ca 2-4 timer. Halveringstiden av medikamentet varierer avhengig av pasientens alder. Den eldre personen, jo lengre halveringstid av Modafinil: er det ca 7 timer hos barn i alderen 6-7 år og ca 15 timer – hos voksne.

Stabil konsentrasjon av modafinil i legemet nås omtrent 2-4 timer etter analeptic bruk. Matinntak har ingen effekt på biotilgjengeligheten av Modafinil, men kan utsette tidspunktet for oppnåelse av maksimal konsentrasjon i ca en time.

I Norge kan du kjøpe det eneste stoffet som inneholder Modafinil. Det er solgt under merkenavnet Modiodal og dens hver tablett inneholder 100 mg av virkestoffet.

Det anbefales å begynne narkolepsi behandling med 200 mg av modafinil per dag. Stoffet kan tas som en enkeltdose om morgenen eller delt i to inntak – om morgenen og på ettermiddagen. Hvis narkolepsi symptomer er bevart etter påføring av Modafinil 200 mg, kan pasienten skifte til 400 mg av modafinil per dag. Ikke ta analeptic på kvelden for å unngå søvnløshet.

Siden Modafinil har en betydelig stimulerende effekt på hjernen, bør dens anvendelse periode være så kort som mulig. Den analeptic stimulerer hjernen som amfetamin, så langvarig bruk av Modafinil (mer enn 2 måneder), skal kun foretas under tilsyn av behandlende lege.

Kjøpe Modafinil i Norge, kan pasienten få følgende fordeler for behandling av narkolepsi symptomer:

• fjerner skånsomt tretthet, døsighet og andre symptomer på narkolepsi;
• til tross for en markant stimulerende effekt, gjør stoffet ikke føre til avhengighet og bivirkninger er særegne for andre amfetamin som Ritalin: nervøsitet, excitement, og andre;
• er trygge i overdose, har ingen negative konsekvenser som følge av brå seponering av medikamentet.
Når følgende doseringsregime, og alle anbefalinger for bruk, betyr Modafinil ikke forårsake noen alvorlige bivirkninger. Oftest kan pasienten oppleve søvnløshet, men det vises bare hvis analeptic tas om kvelden eller om ettermiddagen.

Modafinil var ikke den første analeptic, som har blitt brukt for å eliminere narkolepsi symptomer. Stoffet ble utviklet i 1986 av professor Michel Jouvet, som jobbet i det franske legemiddelfirmaet Lafon Laboratories. Modafinil ble opprettet på grunnlag av annen analeptic Adrafinil og ble utviklet som en fullgod erstatning for andre psykostimulerende som forårsaker bivirkninger.

I andre land, som USA, Spania eller Storbritannia, er Modafinil brukes til å behandle symptomer på ADHD (ADHD) hos barn, og som et stoff stimulere hjerneaktiviteten. I Norge og Sverige, kan du kjøpe Modafinil bare for eliminering av narkolepsi symptomer.

I Norge har Modafinil blitt tilgjengelig siden 2003 under merkenavnet Modiodal. Selv om du kan kjøpe dette analeptic både med jevne apotek og på nettapoteker, er ganske strenge restriksjoner på salg brukt i Norge. For å kjøpe denne analeptic på vanlige norske apotek, er forskrivning av behandlende lege nødvendig.

Å kjøpe Modafinil online, er legens resept nødvendig. Før du kjøper Modafinil bør pasienten finner mer informasjon om stoffet, som kan finnes på slike ressurser som Wikipedia eller offisielle nettsiden til Norsk rikskringkasting (NRK).