Fentanyl online

fentanyl

Fentanyl er et potent syntetisk opioid analgetikum sammen med en hurtig innsettende og en kort virkningsvarighet.

Takket være sin kraftige smertestillende egenskaper, har Fentanyl blitt mye brukt siden midten av 1990-tallet som en effektiv smertestillende for behandling av alvorlige akutte og kroniske smertesyndromer.

I Norge (som i de fleste land i verden), er Fentanyl et kontrollert stoff, og du kan kjøpe den med en spesiell resept. Fentanyl er levert til det norske markedet i form av:

• depot terapeutiske systemer (patch)
• kinn film og sublingvaltabletter
• nesespray
• oppløsning for injeksjon

Det opioide analgetikum Fentanyl brukes for lindring av kroniske og gjennombruddssmerter hos kreftpasienter. Studier viser at Fentanyl er over 100 ganger mer aktive enn andre opioid analgetikum – Morphine.

Tidsforsinkelsesperioden er avhengig av ruten for Fentanyl administrering og er ca 10 minutter. Varigheten av de smertestillende handlings gjennomsnitt til ca 3 timer.

For kopping gjennombrudd kreftsmerter, kan du kjøpe Fentanyl i form av depot terapeutisk system (patch).

Fentanyl patch er en langtidsvirkende form av stoffet. Dette Fentanyl formen er vanligvis brukes av pasienter som trenger en stabil dose av opioider.

Fentanyl patch er designet for en 72-timers periode av programmet. Men noen pasienter krever en 48-timers doseringsplan for smertestillende administrasjon.

Fentanyl plaster kan også anvendes på barn hvis en transdermal administrering av opioid analgetikum er nødvendig. Den viktigste indikasjon for bruken er umuligheten av det narkotiske analgetikum administrasjon gjennom munnen, og toleranse med morfin.

Nordmenn kan kjøpe Fentanyl flekker under kjente merkenavn Durogesic, som er levert inn i landet av legemiddelfirmaet Janssen-Cilag.
Fentanyl depot system er tilgjengelig i følgende dosering:

• 12 mikrogram / time
• 25 mikrogram / time
• 50 mikrogram / time
• 75 mikrogram / time
• 100 mikrogram / time

Sammenlignet med andre Fentanyl utslipp former, depotsystemet Durogesic har minst innvirkning over mage-tarmkanalen.

Således, dersom pasienten lider av episoder med oppkast, kvalme og forstoppelse, som følge av bruk av denne opioid analgetikum, kan transdermal Fentanyl administrering blir en passende alternativ.

Convenience av Fentanyl depot administrasjon består i det faktum at:

• patch kan plasseres av pasienten på egen hånd eller med en slektning
• forlenget virkningstid ikke krever hyppig oppdatering erstatning
• patch kan unngå konstant bruk av tabletter eller parenterale intervensjoner

Den parenterale Fentanyl form (oppløsning for injeksjon av 50 mkg / ml) blir anvendt som et analgetikum i kirurgiske inngrep, for premedisinering (som en del av spesifikke ordninger), og for anestesi administrering.

Fentanyl oppløsning for injeksjon anvendes i alvorlige smertesyndrom, så vel som i den manglende evne til å bruke orale doseringsformer av denne opioid analgetikum.

Sammenlignet med oral morfin administrasjon, sublingual og kinn Fentanyl inntak blir ansett som mer effektive i å lindre kronisk og gjennombruddssmerter.

I Norge kan du kjøpe Fentanyl sublingvaltabletter og kinn film under varemerkene Abstral, Effentora, Buquel, som leveres av slike kjente selskaper, som Kyowa Kirin, Teva og Meda.

Orale former av fentanyl er beregnet for personer med toleranse for opioider og er effektive ved behandling av gjennombruddssmerte hos kreftpasienter. Fentanyl absorberes gjennom munnslimhinnen, noe som forklarer den hurtig innsettende effekt.

Studier viser at intranasal form av Fentanyl gir en raskere innsettende analgetisk effekt enn muntlig form.

De norske apotek tilbyr den intranasal spray Fentanyl, som er levert inn i landet under handelsnavnene Instanyls og PecFent. Disse nesespray er tilgjengelig i følgende dosering:

• 50 mcg Fentanyl / dose
• 100 mcg Fentanyl / dose
• 200 mcg Fentanyl / dose
• 400 mcg Fentanyl / dose

Det er ingen enkelt dose Fentanyl, egnet for alle pasienter. Fentanyl dose avhenger av pasientens generelle tilstand, alder og andre samtidige sykdommer.

Hvis smertelindring er utilstrekkelig, bør Fentanyl dosen økes inntil den analgetiske effekt er oppnådd. Den analgetiske effekten av Fentanyl utøves gjennom sin innvirkning på opiat reseptorene.

Mekanismen for Fentanyl handling kommer av dens evne til å blokkere smerte impuls i den cerebrale cortex og har et nedslående effekt på følsomheten av talamiske smerte sentre.

Fentanyl øker smerteterskelen og endrer den følelsesmessige smerten fargelegging. Nå til dags, forblir Fentanyl en av de mest potente opioider, brukes for å lindre vedvarende moderat til alvorlig smerte.