Kjøpe p-piller på apoteket

p-piller

P-piller – Er hormonelle medisinske stoffer som beskytter kvinner mot uønsket graviditet. I dag er hormonell prevensjon vidt spredt rundt om i verden, og man kan kjøpe p-piller i hvilket som helst apotek eller på nettapotek.

Alle p-piller kan deles inn i to typer:

  • kombinasjons-p-piller (COCP)
  • progestin p-piller («minipiller»)

Kombinerte p-piller – inkluderer to analoger av kvinnelige hormoner – østrogen og progesteron. Det daglige inntaket av disse hormonene overdøver eggstokkfunksjonen, sakker eggløsningen, slik at befruktning av egget ikke forekommer.

Kvinner kan kjøpe p-piller (COCP) av forskjellige typer:

  • Monofasiske (en-fase) piller (Yaz, Alesse, Seasonale)
  • Bifasiske (to-fase) piller (Kariva, Mircette)
  • Trifasiske (tre-fase) piller (Ortho Tri-Cyclen, Cyclessa, Enpresse)
  • Quadrafasiske (fire-fase) piller (Natazia)

De fleste merker av kombinasjons-p-piller inneholder 21 p-piller eller 28 piller for å hindre graviditet. For eksempel Yaz prevensjonsmedisiner inneholder 28 p-piller blant hvorav 24 er aktive hormon piller og de resterende fire er placebo. Yasmin prevensjon medisiner inneholder 21 p-piller, og alle av dem er aktive.

Prevensjonsmidler kan tas av alle kvinner som ikke har noen kontraindikasjoner til deres bruk. Mange legemidler er egnet også for unge jenter (for eksempel den kombinerte tre-fasiske). Før for å kjøpe p-piller, er det anbefalt å veie alle fordeler og ulemper, faktisk, akkurat som andre medisiner, kan p-piller forårsake bivirkninger.

Vanlige bivirkninger av kombinasjons-p-piller er oppkast, kvalme, endringer i menstruasjonssyklusen, amenoré, ømme bryster, endringer i vekt (økning eller reduksjon), og migrene.

I motsetning til de vanlige P-pillene, inneholder Progestin- p-piller (minipiller) bare ett hormon progestin, som påvirker mengden og sammensetningen av slimet i livmorhalsen. Minipiller anbefales for prevensjon under amming.

Kliniske studier har vist at en minimal dose av hormonet progesteron, som er i p-piller, ikke påvirker amming og trivsel for barnet. I tillegg er progestin p-piller anbefalt for kvinner som har en historie med blodpropp i lungene eller bena.

Mange kvinner kjøper progestin p-piller, fordi de opplever bivirkninger som forårsaker stort ubehag når de tar p-piller som inneholder østrogen. I tillegg er progestin p-piller en lett reversibel prevensjonsmetode. Etter en kvinne slutter å bruke p-piller, går fruktbarheten tilbake til det normale.

Imidlertid kan ikke alle kvinner bruke minipiller; de har kontraindikasjoner. Før for å kjøpe p-piller, les nøye instruksjonen av stoffet. I tilfelle, dersom kvinnen lider av en leversykdom eller brystkreft, hvis hun tar medisiner for å behandle HIV/AIDS, tuberkulose eller epileptiske anfall, er bruk av progestin piller ikke anbefalt.

Studier på effekten av p-piller på risikoen for brystkreft fortsetter. En ny studie viser at kvinner som bruker hormonelle prevensjonsmetoder som p-piller har større risiko for å få brystkreft enn de som ikke bruker hormonell prevensjon.

Micronor, Cerazette, Cerelle, Ovrette er noen merker av minipiller som har stor popularitet i Europa og USA. Det bør bemerkes at de fleste typer p-piller for kvinner og menn tilbys gratis i Storbritannia gjennom National Health Service.

I USA kan man kjøpe p-piller på apotekkjeder – Walgreens, CVS Pharmacy, Walmart. The American Society of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) har godkjent ideen om å selge p-piller uten resept. ACOG og andre medisinske miljøer mener at salg av p-piller over disk vil redusere antall uønskede graviditeter.

De beste prisene på p-piller kan bli funnet på nettapoteker. Før du bestiller kombinert oral prevensjon piller eller progestin p-piller på nettet, lær informasjon og vurder prevensjon piller.

Du kan lese anmeldelse om p-pille merker på medisinske nettsteder, for eksempel Boots, WebMD, MedlinePlus hvor troverdig informasjon om medisiner er representert.